RECENSION  

DC & DAINJA PRESENTS
FAT MILK ANTHEM
7" - Fat Milk, 2001

Alla gillar Fat Milk. Jag har aldrig varit där, men jag gillar Fat Milk ändå. Nu passar klubbens organisatörer på att hylla sig själva också genom att släppa en sjua med den naturliga titeln "Fat Milk Anthem". Det gör de alldeles rätt i.

Egentligen är den här plattan nästan trevligare som allmän pryl att bara ha i hyllan än vad den är rent musikaliskt. Och då är ändå musiken hur bra som helst, faktiskt bland det bästa svenska jag hört i år. En eloge till DC och Dainjas beat som dunkar på i klassiskt huvudnickar-snitt och uppslutningen av inte mindre än nio mc:s gör ingen besviken. Från Göteborgs-eliten i form av Leo, Autobots' Formula One och Nephilim (någon mer än jag som får obehagliga goth-associationer av det namnet?) och Glaciuz, via Seron och Kashal-Tee till gästande amerikanerna Copywrite och Camu Tau, båda från MHz, och så vår danske vän DJ Noize på stålhjulen. pST/Q dyker också upp under den något bisarra avslutningen av b-sidan där han domderar över ett cirkus-beat.

Men det är ändå omslaget och det allmänna utförandet sätter pricken över i:et. Även om man hatade hiphop skulle man kunna lägga ut pengarna för att det här är en så sympatisk pryl. För det första så är sju-tummare alltid trevligt, speciellt på vit vinyl. För det andra så får man sin samlarmani och sitt behov av elitism tillfredställt genom att upplagan är begränsad till 500 ex. Den lille esteten uppskattar att omslaget är mycket snyggt och så skriver Promoe lite snällt om klubbens storhet på baksidan för alla LoopTroop-fans.

Enormt trevligt, köp genast och sätt den i hyllan brevid den gamla "Copenhagen Claiming Respect"-tolvan.

/ Per