RECENSION  

KID 606
PS YOU LOVE ME
CD - Mille Plateaux, 2001

På sin label Tigerbeat6 har amerikanske elektronika-affisch-namnet Kid606 redan tidigare givit exempel på sitt eklektiska och vitt spridda musikintresse. Bolaget har konstruerat en del intressanta samlingar och artister som Lesser, Christoph de Babalon, Matmos, Zbigniew Karkowski och Merzbow har på ett eller annat sätt deltagit i skivbolagets tidigare utgivningar. Nu visar han återigen upp sin musiksmak genom att låta bjuda in några av sina favoritartister till att göra remixer av hans låtar.

I och med "PS I Love You", Kid606 senaste fullängdare som gavs ut av Mille Plateaux, lanserade han en ny och mindre kaos-/noise-artad stil. Denna skiva innehåller versioner på låtar från just det albumet, men man har även klämt in ett par nya Kid606-låtar på skivan. Samtliga dessa går i den nya, försiktigare Kid606-stilen, och de passar just därför bra ihop de med remixade låtarna.

Kid606 har nämligen valt ut några av nutidens mest intressanta musiker till att göra remixerna. Farben, Twerk och AtomTM medverkar och samtliga gör sin egen typ av ClickHouse-omarbetningar av originalen. Farben gör "Sometimes" riktigt svulstig, superidolen AtomTM tar sin Geeez 'n' Gosh-stil vidare och gör nåt liknande (men jämförelsevis kanske lite torrare) av "Whereweleftoff" och Twerk gör en betydligt dovare version av samma låt. Faktum är att det mesta på skivan har en viss house-doft, även Kid606' egna kompositioner.

Ett par undantag finns emellertid. Ett av dem är Matmos remix, Den innehåller visserligen en rak bastrumma, men de konstruerar ändå något som inte är house av en inspelad gammal fotosession där de lyssnar på flamenco och skojar till det lite. Ett annat undantag är Electric Companys remix, men den är också den sämsta låten på skivan och förtjänar inte att nämnas mer än så.

Sammantaget är det här ändå en bra skiva, som inte bara fungerar som komplement till "PS I Love You". Musiken är, precis som originalet, ganska lågmäld och knastrig, men på "PS You Love Me" är resultatet både fluffigare och mer svängigt.

/ Petter