RECENSION  

MR VEGAS FEAT AYO
KOKANE
12" - Topaz, 2001

Mr. Daaaaaydooou är tilbaka igen! Releasepartyt för hans nya album hölls den 11:e juli på småmysiga Cameo’s i London. Albumet var lite av en "best of" med låtar som "She’s a ho" och "Hot gal today" bland andra, men ett par nya spår fanns det i alla fall. Av dessa är "Kokane" ett av de mer intresanta. Det är Rigorod och grabbarna på Topaz i Rinkeby som har producerat och sedan lurat med Ayo att lägga lite pratsång på det hela.

Vegas själv sa att det är en hiphop-låt med en touch av ragga. Jag tycker mer att det är en R&B-dänga någonstans mellan Usher och Destiny’s Child. Budskapet i låten är klart som Loka, kokain är inte så bra och i längden är det riktigt illa. Jag instämmer utan övrig kommentar. Ayo då? Jo, han har ju bevisat förr att han kan hantera utrikiska riktigt bra och det gör han här också. Ämnet som sådant gör ju att han inte direkt överraskar någon med texten men den rimmar fint och flyter som Riddarfjärden. Dessutom kan ju det här projektet öppna en del dörrar för Vårbergs hårdaste med tanke på att skivan släpps i ett trettiotal länder inklusive Big Macens förlovade hemland.

Tolvan erbjuder förutom orginalversionen hela sju remixer och instrumentala versioner. Det är i ärlighetens namn inte riktigt nödvändigt i synnerhet som ett par av dom är förvillande lika. En engelskspråkig låt till med Ayo eller ytterligare en Vegastruddelutt hade varit skojigare men man kan ju inte få allt man gapar efter. Jag tycker dock att det här är en bra början på någonting som kan bli jättebra med tiden och jag ser fram emot fler svenskproducerade co-labs av den här typen framöver.

/ Captain Morgan