RECENSION  

BLU
#10
Tidning, 2000

Jag stod och kollade plattor häromdan när jag såg en tidning med Che Guevara och Saul William på utsidan. BLU, hade hört talas om den men aldrig sett den, 80 j**la pix kostade den också, men då ingick en cd-skiva. I allmänhet så är det väldigt tråkig design men bra artiklar och schyssta artister på den medföljande plattan (Saul Williams, the Arsonists och Zion I, bland annat). Fantastiskt nog består tidningen inte av 80 procent reklam som sina andra amerikanska kollegor - The Source till exempel. BLU har faktiskt ingen reklam överhuvudtaget.

BLU är väl ett försök till att föra hiphoppen tillbaks till dess radikala natur och tar upp seriösa ämnen som global terrorism, allt från att göra motstånd med Kalashnikovs till att svinga ordet som ett tvåhandssvärd. Kärlek, hackers och underbart nog hur man för krig mot världskonspirationen Illuminati. Tidningen intervjuar politiska artister som Dead Prez och Saul William och ger dem gott om utrymme för att föra fram sitt budskap och spotta galla över "money lovin' playa niggas".

Själv kallar sig BLU-redaktionen massmedians gerilla. Det är en independent-tidning som drivs av engagemang, inte pengar. Vill ni kolla upp den eller kanske till och med prenumerera (specialpris om ni sitter i fängelse) så hittar ni dem på www.blumag.com

/ Kåre