RECENSION  

ELECTROMAGNETIC BEAM
KING VS QUEEN EP
12" - Lecitin, 2001

Vissa känner kanske igen Electromagnetic Beam från "The Arne Sand ep" som släpptes som en del av Mjälls tiotumsserie förra året. Elektromagnetens gamla MP3-bolag Lecitin har nu ombildats till riktigt skivbolag och den andra skivan man släpper är Electromagnetic Beams nya tolva.

Märkligt nog påstår Lecitin att det är kungen och drottningen som har gjort låtarna på den här skivan. Kungen gjorde ena sidan av ljud från sin egen kropp (eftersom han inte fick igång maskinerna) och drottningen gjorde några låtar till andra sidan bara för att inte vara sämre än sin man. Trots detta så låter det ganska likt Mjäll-tian, dvs småtrevlig pop-elektronika med melodier. Men den här gången finns det undantag.

Första låten på den sida som jag förmodar är kungens (etiketten är ljusblå) har tydliga Dot-drag och kunde varit gjord av en förväntansfull Quant, komplett med Vocoder. Tredje och sista låten på samma sida är däremot en dancehall-stänkare. Tråkigt nog blir det lite för mycket som Meat Beat Manifesto-ragga, kanske för att alla jamaicanska inslag är samplade talpartier.

Trots den förvirrande blandningen av stilar: Detta är ytterligare en trevlig Electromagnetic Beam-skiva.

/ Petter