RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
TRILOGY
CD - VP Records, 2001

Den här recensionen skulle egentligen ha varit uppe för någon vecka sedan, men tyvärr var det någon som stal plattan när jag spelade skivor samma dag som jag fick den. Den som gjorde det fick i och för sig en bra platta men får jag reda på vem det var så åker du på spö.

Nu har jag varit tvungen att köpa skivan själv. Detta trots att den största hiten på Trilogy inte ens är med, fast har ni redan Elephantman och Ward 21:s "911" på sjua så är plattan ett bra komplement. Den här Ward 21-producerade riddimen är nämligen ett av de bästa som kommit ut i år. Ett hiphop-riddim med härliga synthljud som ger det lite tempo fast det egentligen inte är så snabbt.

Det finns ett par guldkorn på plattan. Eurythmics/Nas-covern "Street Dreams" är väl mer skoj än bra men en cover kan alltid få upp en på benen. Jag tror att Lady Saws "Kitty" också är en cover, och en bra låt. Måste också nämna "Trilogy" med Galaxy P. Den är det rejält med driv i. Fast min favorit, förutom Ward 21 som fått tillräckligt med beröm av oss, är Lexxus och Flex låt "Spy". De använder Dido-refrängen från Eminems "Stan" och gör en stenhård låt om ett klassiskt ragga-ämne. Gissa själva. Nu hoppas jag bara att jag ska få lyssna lite på skivan innan någon snorvalp snor den också.

/ Niklas