RECENSION  

THE BEATNUTS
NO ESCAPIN' THIS
12" - Loud Records, 2001

Javisst, nötterna har gjort det igen! Ännu en grymt svängig danshit som redan blivit en klassiker. Och denna gång har de gjort ännu mer - visst kommer vi ihåg klassikerna "Off the books" och "Watch out now", men albumet Musical Massacre fick rättmätigt inte samma uppmärksamhet. Ett ojämnare album är faktiskt svårt att hitta. Men nu är de tillbaks och deras nya album är jävligt bra och prisvärt.

Så varför tolvan? Därför att den är jätteprisvärd! "No escapin' this" är en klockren och superdansant "battle'n'brag"-låt med grymma lines som "stop fooling ya self and feel these nuts... 'cause no one is ready to deal with us". Det här är Beatnuts tajtaste rap med en underbar refräng över ett otroligt beat som bara tvingar en till att dansa. Den kommer sopa rent Sveriges alla dansgolv och många misslyckade freestyles kommer läggas över instrumentalen.

B-sidan är för en gångs skull också helt okay. "It's da nuts" är en schysst liten presentation av bandet. Låten får sitt gung av en trevlig liten refräng och en cool basgång. Det är även öppningsspåret på fullängdaren vilket förklarar lite av dess karaktär.

Detta är en skitgrym tolva som alla måste ha. Men är ni snåla så köp bara "Take it or squeeze it", som sagt ett jättebra album med typisk nötkaraktär. Så då återstår det väl bara för mig att säga: stop fooling ya self and feel these nuts, or Fat-lippo will kick ya butts!

/ Kåre