RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
RAGGA RAGGA RAGGA 15
CD - Greensleeves, 2001

Det var ett bra tag sedan förra "Ragga Ragga Ragga"-samlingen kom och visst har vi saknat dem. Det här är en av de bättre samlingsserierna som finns inom raggascenen och det brukar levereras klockrena hits varje gång en ny släpps.

Den här gången är inget undantag utan det är nya, heta låtar som ligger på senaste plattan. Roligast är nog att fighten från Sting 2000 fortsätter. Både Merciless skrytlåt "Sting 2000" och Bounty Killers svar på densamma finns med. Jag tycker nog att The Warlord tar hem den här omgången även om det finns bättre cuts på Trilogy. Varför är till exempel inte Elephantman och Ward 21:s "911" med?

Fast när det gäller Ward 21 så är det som vanligt de som dominerar Greensleevessamlingarna. Den här gången har de fått med två låtar - "Thug Anthem" är en av de hårdaste de gjort. Och så är det roligt att de fortsätter sin trend med att göra "del två" av gamla hits. Senast var det "Haters pt 2" och nu är det "Melody of War" som får en uppföljare. Annars är det mycket Bounty Killer som gäller. "Smoke clears" är bäst och "Dem Punk Ya" är kul med lite Buccaneer-varning. Årets biroll än så länge måste helt klart gå till Wayne Marshall som skönsjunger på inte mindre än tre spår. Hade han gett ut en loversplatta hade nog till och med jag kunnat tänka mig att köpa den. Allt han gör har skönt gung.

Det här är inget att tveka över. Ni ska också ha ett ex. Elephant Man har också med två riktigt bra spår så det finns inget mer att klaga på. Jo, kanske Beenie Mans låt "She's a go-go" som inte är något vidare.

/ Niklas