RECENSION  

MEMBERS OF TINNITUS, PISSFUCKHEAD & ROCK OUT
LIVE
Alcazar - Stockholm, 01-02-23

Tre band från Göteborgsbolaget Ideal stod på programmet under kvällen, i ännu ett Nursery-arrangemang. Först ut var Rock Out, en duo bestående av en hysterisk trummis och världens sämsta turntablist. Alltså mycket bra. Trumkillen trummade som fan och skivspelarmannen scratchade slumpmässigt och kastade skivor omkring sig. Bäst under konserten var när 1210:an användes för att slå på cymbalerna med. Rock Out är antagligen Sveriges bästa rockband just nu.

Jag missade början på Pissfuckheads spelning (förskräckligt namn - byt genast) eftersom en full Saundart-Bauri uppehöll mig vid baren. Ingen större skada skedd, all elektronisk musik låter ändå likadant. "Elektro punk terrorism" var beskrivningen på flyern. Det var inte sant, vanlig hederlig knipper-knapper-musik från en kille bakom en laptop var det som gällde. Ganska bra, fast det roligaste var ändå den jättefulla killen som gick och lade sig med huvudet i Pissfuckheads knä och somnade. Han fick ledas av scenen när konserten var över. Charmigt.

Medlemmarna i Members of Tinnitus så ut att vara runt sexton år gamla allihop, så man skulle kunna ta till en "Bad Cash Quartet på någon slags knark"-analogi. Men det är antagligen onödigt. De rockade bra, både hårt och mjukt. Post-rock? Impro-rock? Math-rock? Jag vet inte. Men extra pluspoäng till frontmannen som drev mycket med publiken, lite som en ung Jocko Apa med en stor jewfro.

In alles en trevlig kväll där Rock Out var den stora behållningen.

/ Per