RECENSION  

SMUT PEDDLERS
LIVE
O-Baren - Stockholm, 01-02-16

Efter skriverierna i den kära kvällspressen om Smut Peddlers hemskhet förväntade jag mig en armé av kristna högermän, med Baren-Johannes som ledare, demonstrerandes utanför konserten. Så var det tyvärr inte, men andra konstigheter fanns det gott om. När jag kom in på stället upptäckte jag nämligen till min förvåning att det var fullt med yuppies. Japp, Östermalmsbrudar med NK-kassar, solariebrända slipskillar och datanördar med för stora bankkonton. Det kändes inte riktigt som Smut Peddlers-publiken. Jag menar, tre killar som delar en källare i Brooklyn och vars största intressen är porr och dvärgar?

Nu blev det inte riktigt så konstigt som jag befarade. Snart dök det upp fler hiphoppers, både stora och små, med och utan mössor. Men yuppiearmén stannade ändå kvar och det blev en väldigt udda blandning av folk. Det är väl någon Stockholmsgrej som jag som hiphop-bonde inte förstår.

Smut Peddlers gick upp på scen två timmar försent, och gick av den en kvart senare (jag antar att det här inte var en riktig spelning utan någon slags "hej, alla skivbolag, vi finns!"-stunt. Märkligt). Det var ganska bra så länge det varade ändå. Cage låter bättre live än på skiva och verkade precis så livsfarlig som man hoppats. Han såg hela tiden ut att vara millimeter från att krossa ett glas i skallen på någon av de irriterande killarna längst fram. Och "B-Boy Document" drog upp flest händer i taket. Det var väl det ungefär. Ett arrangemang som i sin obegriplighet lätt skulle platsat som ett avsnitt av "Unsolved Mysteries".

/ Per