RECENSION  

RED RAT
I'M A BIG KID NOW
CD - Greensleeves, 2000

Det första jag uppmärksammar med nya Red Rat-plattan är att det ser ut som ett ”riktigt” album. Konvolutet ser riktigt proffsigt ut. Misstänker att Greensleeves äntligen har förstått vad som lockar köparna. Det konstiga är att på bilderna så är Red Rat är klädd som en riktigt dragqueen. Klär sig en riktig rudebwoy så? Fast det är ju å andra sidan likadant med pimps. Det är svårt att se skillnad på vem som är pimp och vem som är hoe.

Skivan bjuder på ett antal cuts från några stora riddim "Kerry-Ann" på Virus, "Me too" med Brat Camp på Scarface, "Thief (call 119)" på Volume, "Little miss Buffet" på Orgasm, "Mi stand up" på New ride, "Support yuh mada" på Jungle Fever, "Spookie" på Bad Weather, "Chunny Mouth" på Joker och "Fat Girl Slim Girl" på Pickle Peppa. Mycket Ward 21 och Shams med andra ord. Som ni ser är det nya riddim vi talar om och det är skönt att för en gångs skull inte bara få gamla hits från de senaste två åren. Allt är inte så bra så man hoppar mellan spåren hela tiden, men mycket håller hög klass. Jag saknar bland annat ”Proceed with caution” på Razor Blade och faktikt även ”No good” med Lexxus på Shag-a-delic.

Nu när han blivit ”a big kid” och bytt ut "ohhhh noooo" mot "ohhh wow" så vill han precis som Beenie Man leka hiphop. Han har med Treach från Naughty by Nature och att skivan innehåller en hel del "skits" stärker teorin. Det roligaste är nog när Treach ringer upp Red Rat och pratar om flygtider och att Eminem vill ha med råttan på sin skiva. Tur att det inte hände.

/ Niklas