RECENSION  

ATOMTM FEAT TEA TIME
XXX
CD - Rather Interesting, 2000

En dos latin möter cut and paste möter hip hop med sex-tema är den senaste given från Uwe Schmidts intressanta och allt mer invecklade hjärna. Kanske ett bra sätt att gå vidare efter minisuccén med Senor Coconuts Kraftwerk-covers. Till sin hjälp har han tagit den spansktalande, chilenska rapparen Tea Time (bra namn!), som kanske inte är världens bästa rappare men som ändå gör ett fullkomligt acceptabelt jobb.

Musiken är den intressanta delen. Vi får ta emot upphackad elektro, porrstön-scratch, Perez Prado-stötar, klassisk hip hop, cumbia- och merengue-doftande partier, en del klassiskt Atom Heart-snubblande rytmer, ambienta ekomonster och svordomsuppställningar (Hooker, slut, tramp, dirty low tramp bitch ho, fuck, shit, whatever. Suck my mutherfuckin’ dick), alltihop sammanpusslat på Uwe Schmidts oefterhärmliga sätt. Som vanligt när det gäller Schmidt är det musik man aldrig hört förut och som vanligt när det gäller Schmidt är det bra.

Dessutom ett intressant omslag med suddiga porrbilder och en bild på Uwe Schmidt där han påminner lite om en vithyad Klingon.

/ Petter