RECENSION  

SWAP
SWP4MAS1
12" - Musik aus Strom, 1999

Här flödar fantasin. Swap har snott allt från Funkstörung. Det här skulle faktiskt lika gärna kunna vara Funkstörung. På ett sätt fullständigt onödig musik, men samtidigt så smart och välgjort att det blir respektabelt. Allt har dock hörts förut. Alla ljud, basar, melodier och trummor är snodda. De fyra spåren på skivan har inga namn och det är kanske tur. Om Swap kopierat även låttitlarna så hade tolvan kunnat betraktas som ett rent skämt.

Swaps bidrag till genren kan möjligen vara musik gjord på ett relativt enkelt sätt. Mindre komplext än exempelvis Funkstörung och utan det experimenterande som finns hos andra i genren. Detta låter kanske inte så positivt men trots allt så blir Swap ganska svängiga. Någonstans finns nästan samma geniala sinne för harmonier och melodier som hos Autechre, men än så länge är Swap bara smarta men urvattnade kopior av genrens hjältar.

Stort plus för Musik aus Stroms skivomslag som håller för mindre katastrofer men som tyvärr river innerpåsen i småbitar på nolltid.

/ Christoffer