RECENSION  

SLUM
TWILIGHT MUSHROOMS
7" - Warp, 1999

Jag fick ett infall och köpte singel utan att ha den blekaste aning om vilka Slum var. Med tanke både på att skivan är utgiven på Warp och att konvolutet med sin svartvita bild av ett hyreshus såg ut att dölja en platta som skulle låta tryck-och-pys blev jag en aning förvånad när titelspåret visade sig vara en något hippie-inpirerad pop-låt med traditionella instrument (bas, trumma, gitarr och keyboard).

En ganska schysst låt dock, väldigt lugn och harmonisk. Dom låter snällare än självaste Money Mark. Jag hoppas bara att killarna inte vill säga något med sina texter utan var väldigt trötta eller påverkade av någon lämplig drog när de skrevs, annars är de ute på djupt vatten; 'twilight mushrooms over my head, is all that she said'...

B-sidan innehåller två små spår, "Caution" och "Stevie". Med dessa låtar är det inte lika svårt att förstå att de är utgivna på Warp. Men de är betydligt sämre. Fler syntar men på tok för mycket hippe och space. "Caution" har en ganska schysst basgång men annars är denna sida inget roligt.

/ Martin