RECENSION  

MICK HARRIS
HAVING IT
CD - Hed Nod, 2000

Mick Harris inledde sin karriär som trummis i Napalm Death. När de övriga medlemmarna poserade i tröjor från andra Death Metal-grupper visade Mick upp sina T-shirts med Frontline Assembly-motiv. Som man kunde misstänka hoppade han senare av och Scorn dök upp på scenen, först som duo men senare som Harris soloprojekt. Nu satsade han istället på mörka och karga beat-landskap.

Scorn försvann för några år sedan, då Harris inte var nöjd med kontraktet med Kk Records och inte hade möjlighet att använda namnet på andra bolag. Nu är dock tvisten löst och nya Scorn-skivor är på gång. I mellantiden har Harris roat sig med att ge ut skivor under en rad andra namn, bland annat sitt eget.

Having It, som är utgiven i ynka 100 exemplar, fungerar som smakprov till en serie tolvor på det relativt nystartade bolaget Hed Nod. Musiken känner man igen om man är bekant med Mick Harris tidigare produktioner i beat-området. Det enda som egentligen har ändrats sedan mästerverket Gyral kom 1995 är att trummorna blivit lite tunnare och att det inte känns lika roligt längre. Missförstå mig inte, det är fortfarande stundtals väldigt bra, men frågan är hur många skivor man får ge ut utan nya idéer.

/ Petter