RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
GREENSLEEVES REGGAE SAMPLER 21
CD - Greensleeves, 2000

I serien "Greensleeve Reggae Sampler" är de nu uppe i 21 stycken samlingar. Med ett sådant imponerande antal skulle man kunna tro att de skulle tappa stinget, men inga problem. Så länge Greensleeves samlar de bästa ragga- och reggae-låtarna på skiva så är jag nöjd.

Bäst är som vanligt våra fyra vänner i Ward 21. "Shake It" är den låt som står ut mest av de två som de har med på plattan, med en refräng från "Hey Mickey". Riktigt trivsamt och underhållande. Ward 21:s första kärlekslåt kanske? Red Rats låt på "Orgasm"-riddimet är även den helt lysande. Måste köpa mer på "Orgasm". Vågar knappt tänka på hur Mr Vegas version kan låta. Sämst är den nye tråkiga Bujo Banton. Eftertänksam och dålig. Rastafarin har dödat all talang som han någonsin har haft. Nu känns det bara helt meningslöst.

Något som tyvärr har börjat hända på senare år är att Greensleeves ger ut samma låtar på flera olika skivor. Så här får ni som köper alla Greensleeves släpp stå ut med 4 låtar som redan är utgivna. De två bidragen som tidigare hittats på "Bellyas"-samlingen är dessutom inte de bästa därifrån, så återutgivningen känns tämligen onödig. Men att ha med de två låtarna på "Virus"-riddimet är mer berättigat - de står ut på plattan och Britney Spears-samplingen är hur rolig som helst. Fast jag tycker nog att det blir lite mycket att ha med samma låtar på olika samlingar oavsett hur bra de är. Däremot är det trevligt att en av "Razor Blade"-låtarna, som endast funnits på sjua tidigare, dyker upp - Mr Vegas kör låten "Tiger Bone" som är en riktig hit. Det märks att han gillar det här riddimet. Hans underbara "Dicki Dicki" är också på "Razor Blade", fast jag förstår att de inte vågar ha med den på samlingen.

Även Fargo Voice:s dunderhit är med på plattan så nu kan alla ni som velat höra "U.C Fargo" sluta leta och bara njuta. Riktigt bra är det. Låten är på "Faith"-riddimet, precis som Red Rat:s "Bad Boy", som går i gammal härlig Red Rat-tradition med en märkligt sjuk kör.

/ Niklas