RECENSION  

LEFTFIELD / ROOTS MANUVA
DUSTED
12" - Hard Hands, 1999

Gamla Leftfield har haft den goda smaken att släppa bästa låten från den meningslösa "Rhythm & Stealth" som tolva. Det känns som ett vettigt beslut. "Dusted" är i orginal en elektrostänkare med goe Roots Manuva bakom mikrofonen och här bjuds det på tre remixer av varierande kvalitet.

Drill-n-bass-mekanikern Si Begg (aka Buckfunk 3000 och Cabbageboy) gör om orginalet till vad som borde bli ett breakdance-anthem. Hade jag kunnat göra headspins och gå loss på linoliummattan utan att säkert bryta alla ben och skada mina interna organ så hade det varit till det här spåret jag hade gjort det. Jag är inte kräsen - ett snabbt breakbeat, en wacka-gitarr och en basgång som är så skev att inte ens Optical kan komma i närheten är allt som behövs. The style is not free - the style is expensive!

Inte riktigt lika kul men klart godkänd är X-ecutioners remix, signerad Roc Raida, som mer går i traditionell hiphop-stil. Lagom funkigt och överraskande befriat från turntablism-excesser, men det funkar bra med Roots Manuvas dancehall-influerade flow och några sparade Leftfield-effekter. Sist, och faktiskt också minst, kommer Pressure Drop:s tråkiga remix och gör inte en människa glad.

/ Per