RECENSION  

TEAM DOYOBI
?
CDs - Skam, 2000

Hela 8 låtar - över trettio minuters musik - får plats på Team Doyobis mycket lekfulla Skam-debut. Skivan var en aning svår att komma in i, men efter ett gäng genomlyssningar ger jag verkligen tummen upp. Som vanligt när jag recencerar har jag ingen aning om vem artisten är, men om mina efterforskningar är korrekta så består Team Doyobi av 2 killar på 20-någonting (Alex Peverett och Chris Gladwin) från England (så originellt!) som tidigare bara har släppt en split-12:a (REQ VS. TEAM DOYOBI på Fat Cat förra året).

I botten är det väl någon sorts elektro som framförs, med ordentligt elaka trumljud och med nån Aphex Twin-tokig melodi ovanpå alltihop. Resultatet funkar bra och låter för det mesta originellt även om en hel del influenser är uppenbara - "a song for ________" låter t ex extremt mycket Aphex. Ideerna är många och oftast bra - rytmerna är långt ifrån konventionella. Bästa spåren är 'airelsadventureineasterisland', som faktiskt nästan saknar trummor, och rockrökaren 'two of everything'.

Det enda negativa jag kan säga är att det ibland är lite för många ideer som samlas på ett och samma spår vilket gör att känslan av kontinuitet försvinner. Det blir en 'stapel-effekt' som sällan är bra. Försök sen inte heller, som jag, lyssna på plattan genom ett par sunkiga walkman-hörlurar; 20 Hz-basarna som ska samsas med de extremt högfrekventa pys-ljuden gör att det krävs lite högtalare för att man ska höra hur det är tänkt att det ska låta.

/ Martin