RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
DOORSLAM
CD - Greensleeves, 2000

Vi fick hem ett ex av den näst senaste i raden av one-riddim-plattor som Greensleeves har gett ut. Det är nummer tre i serien, på Doorslam-riddim, producerat av Harvel Hart, och går lite i Streetsweeper-anda. Som vanligt är alla jävlar med och gör sin cut. Det är inte den bästa i serien, men en av de plattor man orkar flest låtar på innan man får ont i huvudet och nästan måste spy. Den blev faktiskt inte irriterande ens efter att jag spelat den två gånger i rad.

Sizzlas låt är bland det bästa han lyckats få ur sig. Skönt när rastamän är arga och inte sjunger med kastratröst. Överlag så är det hårda låtar med mycket hat och lite kärlek. Skivan är så inkorrekt att den nästan skulle kunna diskuteras på "Svart eller Vitt", så vi räcker upp händerna och skriker "Bad man no bow!". Mr Lex, Capleton, Ward 21 och Elephant Man är grabbarna att lita på. Bra att de fortfarande kan skriva härligt hårda texter. Corny niggers! Till och med mr lover himself, Mr Vegas spar inte på krutet.

Sämst är som vanligt Beenie Man. Hans låt är inte tuffare än Mc Hammers brallor i Pray-videon. Gunshot Bopp Bopp Bopp! Ghost Bopp Bopp Bopp!

/ Niklas