RECENSION  

LOS SAMPLERS
DESCARGA MECANO
7" - Hot Air, 2000

Ja, det är Atom Heart igen. Tillbaka med nya versioner av två låtar från förra årets geniala fullängdare under aliaset Los Sampler's, nu på Stock, Hausen & Walkmans eget skivbolag Hot Air. Tyvärr är de två låtarna på singeln i stort sett identiska med de versioner som ligger på fullängdaren. "Descarga Mecano (Version muy differente)" är något längre än originalversionen och avslutas med trasigt digitala, minimalistiska bossa-rytmer i ytterligare 45 sekunder. B-sidans "Demasiado Functional (Version Differente)" har en annorlunda inledning än på CD-skivan och även här haltar singelversionen fram på sitt latinska träben en stund längre än originalet.

Lite Los Sampler's-fakta: Tanken är att det ska se ut som att allting gjorts av ett chilenskt sjumannaband med följande medlemmar: Sergio Galleguillos (Sampler), Jaime "El Chino" Aguayo (Sampler), Hernan Gonzales (Sampler), Marcelo Hueroman Bolivar (Sampler, programmering), Raul Chalico (Sampler), Miguel "Mijito" Painem (Sampler) och Osvaldo "El Chancho" Campos (Sampler). Det påstås att denna udda konstellation upptäcktes av Atom Heart och att han tyckte att de var så bra att han gav ut dem. De där människorna finns naturligtvis inte. Som vanligt sitter Uwe Schmidt i sin funkisvilla i Santiago och gör allt själv.

Hur som helst så är Los Sampler's något av det trevligaste Uwe Schmidt gjort när han varit på tokstolle-humör. Allra bäst är han annars när han är allvarlig, som till exempel på "Schnittstelle". Los Sampler's fullängdare "Descargas" som kom ut förra året på Rather Interesting är inte så lätt att få tag på, men köper du den så behöver du egentligen inte singeln.

Avslutningsvis kan det vara intressant för kalenderbitaren att veta att "Los Sampler's use no name floppy disks".

/ Petter