RECENSION  

DEL THA FUNKEE HOMOSAPIEN
IF YOU MUST
12" - Hiero Emporium, 2000

Gissa om jag blev glad när jag såg att Del skulle släppa något nytt i höstas. Det fick mig att tänka på mina dagar som kid framför TVn och lyssnades på "Yo MTV Raps". Det var där jag hörde Dels största hit för första gången. Att sen "Mistadobalina" blev lite av ett one-hit-wonder var synd.

Efter sin första skiva "I Wish My Brother George Was Here" släppte han visserligen en platta '94, "No Need For Alarm", som förmodligen ingen köpte. Sen blev det tyst om Del fram till '98 då han gav ut ett tape på sitt eget bolag, Hieroglyphics, som endast såldes på deras hemsida. Men 1999 så visade Del äntligen att han var tillbaks med medverkan på Handsome Boy Modeling School-plattan och en ny 12", "Phoney Phranchise".

I väntan på hans nya album som ska finnas ute den 21 mars så släpper han 12" nummer två. Titelspåret är en riktigt härlig partylåt med sköna beats och upplyftande syntar. Det bästa är nog refrängen, den fungerar som fan. Sen är allas vår vän D. The Automator med och står för en remix i Dr Octagon-stil, mörk och skön med konstiga samplingar (kan det vara så att Del får betalt för sin medverkan på HBMS?). Remixen är riktigt bra i instrumentalversion men tyvärr så passar den inte alls ihop med Dels rap.

/ Niklas