RECENSION  

BOSS HOG + TREMOLO BEER GUT
LIVE
KB - Malmö, 00-04-19

Kvällens övningar öppnas av Tremolo Beer Gut, surfbandet som består av Eggstone-mannen och några danskar. De sköter sig väl helt ok, även om jag föredrar den snabbare formen av surfgitarr istället för gossarnas lite mer långsamma. Efter ett par låtar blir det helt enkelt en aning segt, men deras version av "Death Valley 69" är lite av en klassiker, och öppningslåten som antagligen var en cover av Slayers "Raining Blood" är ännu bättre. Får jag föreslå att de ska börja bära mexikanska wrestlar-masker under konserterna? Det hade piggat upp.

En halvtimme senare är det dags för huvudattraktionen. Boss Hog går på till tonerna av något som låter som en sound effect-skiva med billiga science-fiction-ljud. Det gillar vi. De inleder med gamla "Green Shirt" och fortsätter sedan med att köra igenom den nya plattan. Man slås snabbt av hur mycket bättre de nya, mer funkiga låtarna låter jämfört med de äldre punknumren, och det är mycket tack vare den nye orgelkillen - han groovar som en demon så fort han får chansen. Kvällens höjdpunkt kommer som sista låten innan extranumren när trummisen Hollis Queens tar över mikrofonen och de kör en cover på hennes sidoprojekt Lo-Hi:s "Book", med Jon Spencer som ersättare bakom trummorna(!).

Annars så är Cristina Martinez ju alltid Cristina Martinez, och Jon Spencer fungerar utmärkt som bakgrundsman. Han kan verkligen konsten att få ur sig sköna "Huh! New Orleans!"-vrål för att backa upp frugan. Summering: Även om man inte jublar hela vägen hem så känns det bra att kunna pricka av Boss Hog på listan över band man har sett.

/ Per