RECENSION  

DJ ASSAULT
BELLE ISLE TECH EP
12" - Mo'wax, 2000

Efter att James Lavelle släppt sin fullängdare med UNKLE och allt bråk med de olika skivbolagen så trodde nog de flesta med mig att vi kunde glömma fler roliga släpp från Mo'wax. Fast då händer något. Lavelle tar Shadows posse under vingarna och ger ut både Quannumplattan och Blackalicious. Sedan ger de ut South som har mer gemensamt med Primal Scream än med den Mo'wax-triphop de gett ut sedan starten. Underligt men härligt.

Så år 2000 vad gör då Lavelle? När andra tror på rockens återkomst så börjar han gilla Miami Bass och allt vad det innebär. Stora bilar, kvinnor med jättebakar och musik som luktar strippklubb lång väg. Han startar helt enkelt upp en sidolabel, Booty Wax, där han ska ge ut DJ Assault och Magic Mikes bakkatalog (bak-katalog, hehe / red anm).

Första släppet från den nya labeln är det den här promoskivan. Jag har aldrig varit något större fan av den nya layouten som Mo'wax har skaffat sig och det blir inte bättre med Booty Wax-loggan, fast den suddiga datorbilden av en kvinna med ett jätteass på omslaget väger upp den taskiga designen. Ingen Miami bass-skiva utan ett stort ass på framsidan.

Som vanligt när det gäller Miami Bass/Ghetto Booty/vaddetnuheter är det inga tekniska storverk som produceras utan det är väldigt enkelt. Fast det är det som är bra med plattorna. Enkla slingor och en upprepad samplad röst är konceptet. Det fungerar för mig.

DJ Assaults fullängdare lär dyka upp i affärerna när som helst och jag ska införskaffa mitt ex så fort det går. Sen är det bara att skaffa sig ett körkort, en fet bil och en kvinna med stora former och för små kläder. För jag tror precis som Lavelle, att i år är det Booty som gäller

/ Niklas