RECENSION  

BOMBAY THE HARD WAY
GUNS, CARS & SITARS
LP - Motel Records, 1999

Då fick man äntligen tag på den och det kan man tacka Andreas Skivor för. Jag har försökt att beställa "Bombay The Hard Way" från ett antal ställen och den har varit slut precis överallt. Fick nys om den på Sandbox Automatic under en av mina "jag måste köpa skivor"-dagar, en platta med indisk gangstermusik som är mixad av vår vän Dan "The Man" Automator kan inte vara dålig. Att sen Josh Davis har lagt på extra trummor lite här och där gjorde inte mig mindre förväntansfull.

Skivan är utgiven av Motel Records, bolaget som gav amerikanerna "Vampyros Lesbos"-soundtracket. Automator har byggt upp skivan med låtar från Kalyanji och Anandji, två snubbar som gjorde musik till indiska filmer för sådär 25 år sedan. Och det svänger. Fast jag tror att det är tur att Shadow har varit med och byggt upp trummorna för resterande musik kan bli lite väl indisk ibland. Men annars är produktionen stenhård och man svänger med som aldrig för. Det här är den perfekta partyplattan, den indiska varianten av "Berreta 70". Jag längtar redan till nästa mingelparty med plattan på 1210:an och en gin och tonic i handen.

Något som jag inte riktigt vet om det stör mig eller inte är de töntiga namnen på låtarna. Hur kul är "Fist Of Curry" och "The Good, The Bad and The Chutney" egentligen?

Omslaget är enormt. Bilder från indiska gangsterrullar, mycket män med mustasch. Ett extra plus till informationen om hur och varför plattan finns till. Det är alltid trevligt med lite läsning medan man lyssnar. Även en bra bild på Automator. Jag måste säga att jag inte är besviken.

/ Niklas