RECENSION  

DJ ASSAULT
BELLE ISLE TECH
CD - Mo'wax, 2000

Belle Isle är tydligen stället som gäller i Detroit, iallafall om man är inne på vad experterna kallar Ghetto Booty. Så det känns helt rätt att genrens kungar, duon som går under namnet DJ Assault, döper sin platta därefter. "Belle Isle Tech" som består av 38 ihopmixade spår har tidigare släpps på deras eget bolag, Assault Rifle Records, men återutges nu av Mo’Wax som en del av deras Booty Wax-drive. Vi har hyllat DJ Assault tidigare, så ni som är trogna Fat Bankroll-läsare (finns det?) vet vad det handlar om - 808:orna hamrar ut snabba beats och basgångarna är satans feta. Det är extremt skitigt och påminner rätt så mycket om annan Detroit-musik, den elektro och techno som man annars förknippar med staden. Men som tur är så slipper man alla ansträngande science fiction-referenser och välgenomtänkta koncept. DJ Assaults musik går mest ut på att hylla kvinnliga bakdelar.

Låttitlar som "Don’t try to play me homie", "Shake it baby" och "Bitch I aint yo man" sitter ju fint, men de bleknar ändå jämfört med den fantastiska "Big Booty Hoes And Sluts Too". Man undrar lite vad som gick genom DJ Assault-grabbarnas hjärnor när de skulle namnge den låten... "Hmmm. Big booty hoes, det är bra grejer det. Det gillar vi..." "Ja visst, men sluts då?" "Du har rätt. Vi gillar sluts också". En annan eloge går till strofen "Playa hating niggas they need to get rich, it aint my fault Assault fucked your bitch" i spåret "Ass’n’Titties". Kommentarer överflödiga. Så oftast är det kul, men ibland blir den totalt överdrivna sexismen lite väl ansträngande och utdragen, som i spåret "Dick by the pound". Då ger jag upp och blir tvungen att gå hem och lyssna på lite Sarah Jones och Serial Cynic för att rensa hjärnan.

Mo’wax håller dessutom ångan uppe med krångliga limited edition-släpp. Med plattan får man nämligen en bonus-CD som innehåller 10-minutersfilmen "Straight Up Detroit". Rätt kul, vi får följa med duon till bilverkstan, studion och på booty-klubb. Många skakande behinds.

Så nu när man har fått den här plattan (big up till vår man Christoffer Silverberg på Playground) känns det som att man nog ändå borde köpa en bil att glida runt i. Var hittar man Malmös motsvarighet till Belle Isle?

/ Per