RECENSION  

ALEC EMPIRE VS ELVIS PRESLEY
?
12" - El Turco Loco, 1999

Musikformer vi inte trodde skulle funka tillsammans - klassisk rockabilly och Berlinska riotbeats? På den här bootleg-tolvan visar Alec Empire att det går. Han lägger refränger från Elvis gamla femtiotalshits, filmrepliker och reklamslogans över sina vanliga dårdistade amen-breaks. Det blir en småsjuk men utmärkt kombination, "The Intergalactic Space Rockabilly Show".

Även om jag är säker på att det inte är syftet så är den här plattan faktiskt mer lättlyssnad än Empires vanliga produktioner. Visst, ingen ATR-fan skulle bli besviken men att ha Elvis på sång gör musiken lite mindre smärtsam än vanligt att lyssna på. Det är den första Alec Empire-produktion jag har hört sedan "Hypermodern Jazz 2000.5" som faktiskt innehåller en välbehövlig dos humor och ett bevis att han ändå har på lite distans till vad han sysslar med. Speciellt kul är "Fuck the majors" som består av ett stycke dialog samplat ur en film där Elvis förklarar för sin motspelerska att det faktiskt inte är någon större konst det här med att starta sitt eget skivbolag.

Jag antar att Priscilla vill ha Alecs huvud för det här, själv så vill jag ha en uppföljare på temat fete pundar-Elvis istället. Jag ser fram mot en Alec Empire-version av "In the ghetto".

/ Per