RECENSION  

SINISTRI
FREE PULSE
CD - Häpna, 2005

Medans andra skivbolag förr eller senare släpper skräp, eftersom det mest finns skräp att tillgå, fortsätter Häpna att både imponera och förvåna. De två februari-releaserna är båda av italiensk börd: Guiseppe Ilassis gitarr-drones släpps på "Gesine" och de före detta Starfuckers-männen, som nu går under namnet sig Sinistri, får ge ut sin "Free Pulse".

Vi väljer att fokusera kort på "Free Pulse". Det står "Non-metric music" på ett litet klistermärke på skivomslaget, och det är en korrekt iakttagelse. I en märkligt välordnad oordning presenterar trion sin kombination av elektronik och akustiska instrument som en blandning av jazz, blues och någon som precis blivit av med ett ben och fått en protes.

Eller såhär: Ta introt till Jimi Hendrix "Foxey Lady" och en betydligt större bit av den där jazzgitarr-killen som säkert spelade på din kompis bröllop. Stoppa in dem precis som de är, i färgglad bandana respektive jazziga bröllopskläder, i en stor italiensk maskin och tryck på knappen "grovmalet". Maskinen delar upp gitarristerna bitar av olika storlek och pusslar ihop dem så att man nästan kan tro att de håller takten innan den matar ut dem igen på andra sidan. Resultatet? Stor underhållning.

/ Petter