RECENSION  

TAYLOR DEUPREE & CHRISTOPHER WILLITS
MUJO
CD - Plop, 2004

Deupree och Willits är välkända namn i sin genre. Med en tidigare gemensam skiva bakom sig och med med anknytningar till bl.a. 12k och Sub Rosa har man all anledning att ana stora saker när dessa båda herrar är i farten. Att det är Plop som ger ut skivan får räknas som ytterligare ett kvalitetstecken.

Och mycket riktigt, "Mujo" innehåller ingenting annat än fantastisk musik. Med grunder i gitarrimprovisation byggs enormt vacker och trivsam musik upp. I vissa spår mer störande och svårt datorbehandlad, men i de flesta fallen väldigt behaglig. Loopade slingor med oväntade slut, knaster, knäpp och långsamma bakgrunder gör att skivbolaget Plop återfår mitt fulla förtroende efter besvikelsen med Lullatones album "Little Songs about Raindrops".

"Mujo" betyder tydligen "konstant förändring" på japanska, något som speglas fint i musiken. Varje spår innehåller något sorts återkommande tema som vänds och vrids i sakta mak. De olika spåren skiljer sig även en del från varandra, så förändringar finns på flera plan.

Skivan har visserligen funnits ute ett tag vid det här laget men borde gå att få tag på ändå. Om inte annat på Plops hemsida. Jag rekommenderar sannerligen ett inköp.

/ Christoffer