RECENSION  

KNIFEHANDCHOP VS DJ ANEURYSM
SHOTGUN WEDDING VOL 2: EVIL DOPPELGÄNGER
CD - Violent Turd/Dotshop.se, 2004

Ny skiva från låtsas-Nya Zeeländarna på Violent Turd. Betyder det mash-ups och laptop-ironi, undrar ni? Nog är det så alltid. Knifehandchop och DJ Aneurysm delar skivan rakt av med varsin fyrtio minuter lång mix. Den förstnämnde börjar och går ut i högt tempo med idel hardcore-techno. Den dunkande bastrumman och de skrikande syntarna håller i sig till ungefär i halvtid, varpå sönderplockade amen-breaks börjar smyga sig in och det blir lite mer variation.

Lite oväntade mixar dyker också upp - Kool Moe Dee läggs ovanpå en uppspeedad variant av Daft Punks gamla goda "Da Funk" och Venetial Snares blandas med kass metal från System of a Down. När RZA:s imponerande politiskt inkorrekta Bobby Digital-spår "Domestic Violence" avslutar det hela känner man sig, gammal som man är, faktiskt en aning utmattad.

En kort chans att vila upp sig bjuds det faktiskt på. DJ Aneurysm tar det lugnare och öppnar sin del av CD:n med egenproducerad instrumental hiphop och scratch-uppvisningar. Beatsen är industri-elaka och det låter som resultatet av ett gabber-fan som försöker hålla sig under 90 BPM. Naturligvis är detta inte en slump och snart tredubblas tempot med diverse speedcore-mangel. Alltihop är både hårdare och mörkare än vad Knifehandchop lyckades få ihop under skivans första halva. Framåt slutet av mixen bryter Aneurysm av det hela med en effektiv uppvisning av ren digital-noise och vi utnämner därmed honom till vinnare i den här matchen.

/ Per