RECENSION  

ABO
ABO
7" - UFO Mongo, 2004

UFO Mongo är, om jag förstår saken rätt, ett underbolag till mytomspunna, karlskronabaserade industrihemmet Börft, och därför naturligtvis ett säkert val för udda utgåvor. Och visst, med sitt omslag konstruerat av en skjuttavla från 50-talet och tidningspapper/tapet från 30-talet, är detta förmodligen den märkligaste skiva vi recenserat på ett tag.

Bakom namnet ABO döljer sig en viss Joachim Nordwall, numera mer känd som Ideal Recordings-chef och Kid Commando-medlem. Numera, eftersom den här skivan är inspelad mellan 1989 och 1993, en tid då upphovsmannen bodde på annat håll och hade ett annat efternamn. Musiken är tidigare outgiven och återfanns nyligen av Börft-personalen mellan lite blandad noise-musik på ett kassettband som spelats in för länge sedan.

Det handlar om lågupplöst industrimusik, surr, tjut och noise-inslag, avlägsna röster som inte går att tolka och orkesterfragment stulna från annat håll. Det mesta lär vara konstruerat endast med hjälp av trummaskin och bandspelare, men resultatet är lite större än så, väldigt rostigt på ett bra sätt.

Det lär för övrigt finnas två versioner av omslaget, varav den ena kan orsaka en allergisk reaktion.

/ Petter


Börft har en ny hemsida med postorder och allt. Kolla www.borft.com.