RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
THE SEND/RE: COMPILATION
CD-R - Robotriot, 2004

Den lilla svenska labeln Robotriot drivs av Tobias Åström, som själv gör musik under namn som ModernArt och Militant Fields. Till fjärde släppet på sitt skivbolag, efter två releaser med sig själv som huvudperson och en splitsingel, har han samlat ihop ett gott tvärsnitt av den svenska brum-, knaster- och glitch-ungdomen. Han lyckas dessutom visa upp ett par artister jag inte hört talas om tidigare.

Bakgrunden, åtminstone antar jag att det är så, är det tomband som leveredades med kassettversionen av ModernArts "Stolen Furniture on Fire" förra året. Med den tomma kassetten fanns en uppmaning att spela in någonting på den och skicka tillbaks den och troligtvis är det precis vad de medverkande artisterna på "The Send/Re: Compilation" har gjort.

På skivan, som för övrigt är den minst CD-R-lika CD-R jag någonsin sett, hittar vi några gamla redaktionsfavoriter: Sundsvallsbaserade Jonas Lindgrens The hurt I feel is my hurt-projekt mikrodronar på lika fint som vi vant oss vid, Ovum-kändisen Karl Midholm har byggt upp en kompakt, mörk ljudvägg och Dead Letters Spell Out Dead Words prasslar och bökar ungefär som man vill att han ska göra. Tsukimono har döpt sitt bidrag till "With Corpse Paint On" och han är väl inte helt fel ute eftersom det låter som något av Brighter Death Now, remixat av Kaffe Matthews. Andra som förtjänar ett speciellt omnämnande är turntablist-duon DBHG och skivbolagsbossen själv, som medverkar under sitt Militant Fields-alias.

Trots att inte riktigt alla de medverkande artisterna är i toppform, och det väl finns åtminstone en låt som inte är bra alls, är det här sammantaget en sympatisk skiva. Fat Bankroll gillar ungdomsknaster.

/ Petter