RECENSION  

DUO505
LATE
CD - Morr Music, 2004

Inte helt överraskande består Wienbaserade duo505 av två män med varsin Roland MC-505:a. Säkerligen är det ganska viktiga killar dessutom, med tanke på att ena halvan är Morrkändisen B. Fleischmann (medlem nummer två heter Herbert Weixelbaum). Men man kan fullständigt strunta i dessa fakta. Det enda som spelar någon roll är nämligen de fantastiskt lekfulla melodierna som man hittar på "Late".

Visst har man hört dessa melodier flera gånger förut i olika sammanhang, men den iver och den energi med vilken de presenteras på "Late" gör att man nästan häpnar inför resultatet. Och sen sprider sig ett fånleende på ens läppar och så lyssnar man på den föredömligt korta skivan en gång till.

I vissa stunder, när den något begränsade Groovebox-ljudbilden skorrar till sig och rytmerna är som skevast skulle man kunna klassificera musiken som barnkalas-halli-hallå. Men oftast vill man inte klassificera alls; Det här är musik. Man blir glad av den. Det är sockersött och kladdigt som ett berg av marängsviss, men det är marängsviss på en dag när man är jäkligt sugen på efterrätt.

/ Martin