RECENSION  

CHAOS THROUGH PROGRAMMING
ROCK'N'ROLL GENOCIDE
CDr - Push the Button, 2004

När det gäller knas-mashup i Violent Turd-stil har jag nog uppfattat Danmark som ett något mer framstående land än Sverige. På den sidan sundet har typer som Mainpal Inv/Goodiepal, och på senare tid även Puzzleweasel (fast han är väl lite svensk också), skakat om en smula i Speedranch-, Jansky Noise- och Tigerbeat6-landet. I Sverige finns ett antal artister med samma inställning, men det är än så länge få av dem som helt kommit ur demo-garderoben.

Här har vi däremot en figur som troligtvis är på god väg. På Chaos Through Programmings "Rock 'n' Roll Genocide" är receptet lika delar dålig syntpop, gabber, drum'n'bass, rock-buskis, skitjobbiga dumheter och totalattack. Det är naturligtvis trevligt. Avslutande "The Golden Age of Rock'n'Roll" skulle för övrigt kunna vara en hemdator-cover på nästan vilken av bob hunds gamla instrumentala mellanspelslåtar som helst, åtminstone inledningsvis.

Om mindre intressanta artister, som Original Hamster, kan få släppa skivor på bolag i Tigerbeat6-koncernen (och det får de ju) så krävs det inte mer än lite, lite tur för att även Chaos Through Programming ska hamna där.

Förresten, när ni nu ändå håller på och funderar på det här, kolla också upp Push the Buttons förra släpp, en split med The Smile Adventure och Iron Bitchface. Märkligare elektronisk grindcore får man leta efter.

/ Petter