RECENSION  

LULLATONE
LITTLE SONGS ABOUT RAINDROPS
CD - Plop, 2004

Den geniala skivan med Sora som recenserades här häromsistens har gjort att förväntningarna höjs ordentligt när det dyker upp en ny skiva utgiven på det japanska bolaget Plop. I det här fallet rör det sig dock inte om någon japan, men väl en amerikan bosatt i Japan. Det borde väl räcka, men det innebär istället en hel del problem.

Musikaliskt ligger inte Lullatones skiva särskilt långt i från Soras. Plop verkar vara specialister på harmonisk och försiktig musik. Lullatone använder en smula elektronik, en aning akustiska instrument och framför allt klangspel. Klangspel hela tiden. Alltid detta förbannade klangspel. I varenda spår på skivan finns det xylofoner, vibrafoner eller något annat som låter pling och plong. Det är inte roligt. Det hade eventuellt gått för sig om det handlat om ett enda spår, men nu är det ett helt album vi talar om.

Skivan handlar naturligtvis om regn, både titelmässigt och ljudmässigt, men en gräns borde ha dragits på ett tidigt stadium. Emellanåt skymtar man Lullatones eventuella snille, men allting drunknar snabbt i detta dåliga regn.

/ Christoffer