RECENSION  

SPLATTER PC
JUNK LIKE US
CD-R - XPOS, 2004

En diskret men stilig CD-r-förpackning och en liten handskriven lapp utan information är alltid en bra början. Precis så ser det ut när Splatter PC:s "Junk Like Us" dyker upp och teorierna visar sig stämma hyfsat ännu en gång.

Det finns en del märklig svensk musik som släpps på små hemma-bolag där målet är att skapa grooves, men lika mycket att ta sönder dem igen. Multitude Against The Empires två skivor "Play Perascoltare Play" och "Noname", som dök upp för snart ett år sedan, är delvis sådana och en liknande infallsvinkel hittar vi även hos skåne-artisten Chaos Through Programming, vars CD "You Bitreduced My Heart!", släpptes ungefär samtidigt.

Det finns nu anledning att addera göteborgska Splatter PC (jag tror inte på att de skulle vara från Falun) till denna obekväma skara. "Grindfunk, splatter + rave" är den egna programbeskrivningen, och den är relativt korrekt, men för tydlighetens skull skulle vilja komplettera med min egen hypotetiska Splatter PC-inspirations-lista: Electronic Body Music, Soundhack, Super Mario, Dopplereffekt, Ceephax Acid, hiphop, och förmodligen en hel del ljudvalsinfluenser från Depeche Modes "A Broken Frame" i "Elephant Behind". Det här är rätt trevligt, men förvirrande.

/ Petter