RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
GRIND ROYAL
7" - Corrupt Face, 2004

Det är ju några år sedan Beastie Boys skivbolag Grand Royal gick i graven, så det är väldigt trevligt att få se den gamla fina loggan dyka upp igen. Om än i något modifierad form. Bakom rubriken "Grind Royal" döljer sig nämligen något så trevligt som en coverskiva, något svårfunnen eftersom den är släppt i 150 exemplar, där grind-band från stora delar av världen gör egna versioner av Beastie Boys-låtar.

Man kan inte undgå att bli lite imponerad av det fillipinska bandet Fuck Die som kör ett Beastie Boys-medley med 10 låtar på 30 sekunder. Våra svenska hjältar Arsedestroyer tar sig lämpligt nog an "Shake Your Rump". Ett förmodat japanskt band med ett namn som inte går att begripa (eftersom det består av konstiga tecken) gör en fantastisk cover på "Fight For Your Right", där det enda men känner igen är "kick it!"-skriket i början, som följs av en halvminuts oljud. Dessutom gör Anal Cunt ett fint inhopp med "Hey Ladies" från "Pauls Boutique", här döpt till "Hey Ladies (You Are Gay)".

Och sådär fortsätter det, med uppskattningsvis tio minuter musik och lika många artister. Det här är förmodligen det enda acceptabla sättet att göra Beastie Boys-covers på.

/ Gert