RECENSION  

ASCOLTARE VS. KEITH
DRUGS
3"CD - Dubbel, 2004

"Drugs" är det cambridgebaserade skivbolaget Tripels första skivsläpp, egentligen utgivet av det lika färska underbolaget Dubbel som tydligen ska ha hand om de handnumrerade och limiterade utgåvorna. Skivan har beskrivits som "ett litet, unikt glitch-hiphop-projekt som Kool Keith lånat ut sin talang till". Men i själva verket är det annorlunda. För det första är det inget unikt med det här. Det är allmän knaster- och delay-musik som inte gör någon gladare än de var från början.

För det andra blir man en aning trött när man upptäcker att Keith-inslaget enbart består av rappen från hans gamla "Drugs" från "Spankmaster", delvis i filtrerad och behandlad form. "Drugs" är från början en bra låt och det här kunde naturligtvis varit ett trevligt paket, Keiths röst i kombination med knepiga elektroniska beats är en ganska lockande tanke, men Ascoltare är lite tafflig och klantar oftast bort det där som kunde blivit bra. Det händer att det låter bra, speciellt mot slutet av den första mixen av låten, men det är bara på grund av den store Keiths skumma sånginsatser. Och han har garanterat inte mer med det här att göra än att han släppt en acapella-version på "Drugs" som Ascoltare-mannen sedan köpt eller laddat ner och återanvänt.

Det är kanske lite trist egentligen, men vi får nog lägga ännu en artist till raden av tråkiga elektronik-amatörer som får släppa skivor.

/ Petter