RECENSION  

MY JAZZY CHILD
SADA SOUL
CD - Clapping Music, 2003

Damien Mingus heter en man som bor i Paris. Jag föreställer mig att han gärna vill vara lite svår och att han tar sig själv på stort allvar. Han har släppt skivor tidigare som jag inte har hört och på den här skivan använder han sig tydligen av sin egen sångröst för första gången. Som ni snart ska märka kan detta vara ett misstag.

Musiken består främst av akustisk gitarr, leksaksinstrument och sång som körts genom en dator för loopar och effekter och därtill läggs ett visst inslag av livetrummor. Sången är oftast mesig, lite för mesig till och med. Det hela är tänkt att vara pretentiöst och vackert, men det känns mest pretentiöst och tråkigt. Inte ens när han försöker överraska oss med lite noise och någon slags punk känns det kul.

Det som däremot känns lite roligt är de små poppiga partier som dyker upp ibland, eller i hela låten "Not Too Hard". Det är den rakaste och mest lättlyssnade låten, en vanlig poplåt som är lagom mysig och helt okej. Det får mig att tänka att Mingus borde sluta krångla till allt med sin dator och starta ett vanligt popband istället, för det experimetella klarar han inte riktigt av att göra intressant.

/ Mattias S