RECENSION  

BOBBY KONDERS / MASSIVE B
MAD SICK HEAD NAH GOOD MIX
CD - Greensleeves, 2003

Greensleeves gör ett försök att tjäna in några av de slantar de förlorar till mixtape-marknaden genom att själva starta en serie under baneret "Greensleeves Official Dancehall Mix-Tape". Tanken är att man framöver ska kalla in diverse kändisar ur soundsystem-världen som ska sköta själva blandandet och först ut är New Yorks egen Bobby Konders. Han har plockat ihop en dryg timme under vilken det avverkas 68 spår på fjorton olika riddims.

Det är två problem med den här skivan. För det första så är mycket av materialet ganska gammalt, som värst ett och ett halvt år ungefär. Jag kan inte direkt säga att jag behöver höra mer juggling på Diwali eller Mad Ants. För det andra så har ju konceptet "officella mixtapes" den inbyggda nackdelen att det som oftast gör mixtapes roliga inte kan vara med. Här finns såklart inga roliga dubplates eller intressanta piratmixar. Dessutom saknar jag Massive B-polaren Jabba som borde varit med och skött micken. Känslan man får är lite att Greensleeves skickat över det senaste årets one-riddim-plattor till Konders som mixat ihop det hela på en timme och att skivan mest ska fungera som en reklam-ploj för att få oss att köpa andra Greensleeves-släpp. Är det en slump att VP-signade Sean Paul bara dyker upp i två snabba spår?

Bättre mixar finns det med andra ord att köpa. Men trots det är den här skivan bra mycket roligare än vilken som helst av de senaste "Biggest Dancehall Anthems" och "Reggae Gold"-samlingarna, så har ni inte möjlighet att få tag på annat är den ändå en vettig investering.

/ Per