RECENSION  

ENV(ITRE)
TEAKTSHRAMIN
CD - Aphorism Records, 2003

ENV(itre) är en tysk som heter Miroslav Slavomir Majewski. Hans två förnamn blir nästan samma sak fram- och baklänges och han har gjort en rejält fantasilös debutskiva. Tidigare har han hörts på ett fåtal samlingar och han har dessutom gjort en mix åt Metamatics. På sin skiva "Teaktshramin" får han dock härja alldeles själv och resultatet spelar i en kategori där det redan finns ett oändligt antal andra mediokra artister.

Det hela låter nästan precis som på Funkstörungs några år gamla "Appetite for Disctruction". Egentligen inget fel i det men Majewski har tyvärr inte gjort ett endaste dugg för att uppdatera genren, eller åtminstone tillföra något litet unikt element av eget tänkande. Det finns ju en hel sjö av skivor med harmoniska ljud och melodier, meckiga trummor och knepigt brusiga mellanpartier. Det behövs inte en till. Och definitivt inte en till där låtarna heter saker som "q boonp" eller "avril afhec".

Till Majewskis fördel kan dock sägas att hans fullängdsdebut åtminstone är välgjord. Det finns t.o.m. ett och annat spår som är bra, t.ex. "A Breathe" där en aningen manipulerad soulsångerska samsas fint med elektroniken. Intressant blir det dock aldrig och det finns definitivt stora guldkorn i den här genren som man hellre ska lägga sina pengar på. "Teaktshramin" verkar vara bolagets första släpp och då kan de kanske få komma undan med denna tristess, men nästa skiva får banne mig utvecklas åt åtminstone något håll istället för att bidra till genrens långsamma borttynande.

/ Christoffer