RECENSION  

MR DIBBS / SLUG
RANDOM VOL 3 / SAD CLOWN BAD DUB 7
2CD - Rhymesayers, 2003

Mr Dibbs är antagligen inte världens bäste turntablist tekniskt sett. Det finns säkert en och annan Yoga Frog eller Mixmaster Mike som spöar honom. Men å andra sidan så dyrkar Mr Dibbs Satan, brukar scratcha med Black Sabbaths "War Pigs" och har gått ner hundra kilo tack vare den där dieten där man bara äter kött. Det är några faktorer som trots allt gör honom till världens bäste turntablist, i alla fall i mina ögon.

Dibbs serie "Random"-skivor är halvofficiella släpp som samlar mer obskyra spår och live-inspelningar. Tredje volymen är tyvärr inte riktigt lika genialisk som de tidigare i serien jag hört, även om det är svårt att sätta fingret på exakt vad problemet är. Kanske är det för lite hårdrock inblandat och kanske är busringningarna inte tillräckligt otrevliga eller något. Men jämförelsen är kanske orättvis efterom det ändå är rejält underhållande lyssning stora delar av tiden, speciellt de hårda scratch-sessionerna där mainstream-hiphop-hits får spö. Dibbs lyckas också pyssla ihop en drum'n'bass-version av Rage Against The Machines "Killing In The Name" och stava "Hultsfred" "Holtsfred" i konvolutet.

CD nummer två i det här paketet är del sju i Slugs "Sad Clown Bad Dub"-serie, och den följer väl ungefär samma idé som "Random", en samling med lagom obskyra Atmosphere-spår som inte heller räknas som en riktigt officiell utgåva. Sammanfattningsvis kan man säga att den som gillar Slug i allmänhet lär gilla det här släppet också. Han kör på i samma kärlekskranka form som vanligt och beatsen är typiskt Atmosphere-mjuka. Naturligtvis är det helt ok, och hardcore-fansen lär roas av mängderna med referenser till gammalt material. Men mest imponerande av alltihop är ändå shout-outen från Ron Jeremy.

/ Per