RECENSION  

SIZZLA & BONE CRUSHER / VYBZ CARTEL & WAYNE ...
SOLID AS A ROCK (REMIX)
12" - Remix Galore, 2003

Som brukligt med den här typen av remix-vinyler är etiketten mer än mystisk, den är direkt missvisande och kanske till och med med flit. På ena sedan står det kort och gott "Sizzle" och det visar sig vara en remix som jag tror kan bli väldigt popular med tiden. Sizzla är, som man kan ana, inblandad här men ett intressant fenomen är att remixen är gjord som om det vore en duett, vilken som helst. Hur man än beskriver Bone Crusher och hans hit "Never Scared" måste man använda ordet brutal och beatet till "Never Scared" ihop med Sizzlas "Solid as a Rock" blir således inget annat än benknäckarhårt (ursäkta det töntiga skämtet). När upphovsmannen eller kvinnan bakom det här dessutom har ansträngt och lagt in valda delar av Bone Crushers rappande där det passar blir resultatet övervädigande. Och även om det är en grymt långsam historia så tror jag att dans, eller åtminstone ett grymt röj, kan uppnås på dansgolvet.

På sida två håller det överhypade stjärnskottet Vybz Cartel till ihop med sin polare Wayne Marshall. Deras senaste gemensamma utgivning "Karl Kani", där de klargör hur jävla fantastiskt just det klädmärket är, har man helt sonika lagt ihop med Pharrels "Frontin". Resultatet är varken bra eller dåligt. Om man hörde den här remixen ute en kväll hade man troligtvis inte kommit ihåg det.

För säkerhets skull har man sopat till med två låtar från de två ovan nämda. "New Millennium", med sköna flashbacks av Buccaneers opera-ragga har man lyckats betydligt bättre med. Som bakgrund här tjänstgör ett par-tre Soul II Soul-låtar ifrån "Club Classics vol 1", så om man är ute efter flashbacks är det rätt att inhandla den här. Beatsen är snitsigt mixade och blandade huller om buller. Ovanpå manglar Vybz medans Marshall falsett-wailar och det hela är underhållande till max.

Två av de tre remixerna på den här tolvan är kanon. Om ni har tillgång till specialiserade skivbutiker och gillar lite Jamaica-musik, men ändå mest hip-hop, kan 100 spänn ge samma känsla som tretton rätt på tipset.

/ Captain Morgan