RECENSION  

RUMPISTOL
RUMPISTOL
CD - Rump Recordings, 2003

Rumpistol är danska och betyder rymdpistol och ingenting annat. Tyvärr får jag känslan av att hela konceptet är "lite kul" snarare än seriöst, men det beror nog på att namnet inte ska uttalas på svenska. Hursomhelst är Rumpistol en dansk förmåga som släppt det här albumet, som dessutom är debuten, på sitt eget bolag Rump Recordings, och med det bolagsnamnet är det möjligt att någon tycker att namnet faktiskt är "lite kul". Det är det dock inte.

Danmark brukar vara ett duktigt land när det gäller elektronisk musik. Se bara på Future 3 eller Dub Tractor. Trevlig och behaglig elektronik med allt vad det innebär. Rumpistol vill förmodligen tillhöra samma genre och det börjar riktigt bra med spåret "Morgenfugl". En nästan analog bas tillsammans med släpig takt och sedan ett fint Rhodespiano ovanpå alltihop sätter en varm och trevlig stämning från början. Sedan går det utför. Visserligen finns ett spår till, "Gargamel & Cholic", som är riktigt bra. Knepig och långsam takt med lätt vemodig melodi bestående av fina och aningen klagande ljud. Tyvärr hade det räckt om dessa två spår släppts som en singel eftersom resten av skivan inte kommer i närheten av denna klass.

Flera av de återstående spåren är faktiskt riktigt tråkiga, och jag associerar tyvärr till mer massproducerad popmusik. Fantasin har förmodligen inte räckt hela vägen och någon sorts halvfunkiga studiomusikertakter får lägga grunden till alltför många spår. Det hela påminner lite för mycket om demoskivor för hur bra någons nya samplingsbibliotek låter. Kompetent men utan själ. Det är inte utan att jag undrar hur de två ovan nämnda spåren kan stå ut så mycket från resten av skivan.

Tyvärr således ingenting jag rekommenderar. Är man extremt utsvulten på dansk elektronisk musik kanske skivan stillar den värsta hungern, men i längden håller den absolut inte.

/ Christoffer