RECENSION  

AFX
SMOJPHACE EP
12" - Men, 2003

För två år sedan släpptes tolvan "2 Remixes by AFX" på det skumma bolaget Men. Skivan innehöll två spår i gammal brittisk rave-stil, fast rätt mycket knepigare. Det tog ett tag innan det listades ut vad det egentligen var för något som remixats. Det visade sig till slut att det inte var gamla Aphex Twin-låtar han mixat om, utan snarare hade han gett sig på 808 States "Flow Coma" och någon låt av DJ Pierre.

Efter två års tystnad har nu Men-labeln dykt upp igen, återigen med en omslagslös och ganska underlig AFX-skiva. Men acid-rytmerna från föregångaren är som bortblåsta när det hela inleds med en remix på The Bugs redan tidigare utmärkta "Run the Place Red". Resultatet är en vansinnig dancehall-möter-amenbreaket-möter-en-idiot-kollision som måste vara Richard D James bästa låt på många år.

Vänder man på skivan är det som att byta skiva helt och hållet. Här hittar man nämligen två smärtsamt utmärglade digitala noisekompositioner på totalt strax över elva minuter. Det lutar kanske lite åt Russel Haswell-hållet, och det är faktiskt inte alls dåligt.

/ Petter