RECENSION  

SEAN PAUL, BEYONCE, JAY-Z
?
12" - white label, 2003

Karln är överallt, hela tiden, mycket och ofta. För att spä på hypen dyker nu en tolva upp hos min lokala handlare som på ena sidan innehåller en duett mellan uptowntoastaren och före detta malebasharen Beyonce som jag förmodar kommer kallas "Baby Boy" när den ges ut officiellt. En makalöst amerikansk produktion i hopplockstil ligger som bakgrund till en oklanderlig insats av souldivan men Sean Paul halvlyckas på sin höjd. Ni vet hur såna här han-är-het-just-nu-vi-gör-en-collab-projekt fungerar. Man har tagit en snarlik loop till "In da club" blandat med lika delar Usher-r&b, lite R.Kelly-playa-style och Punjabi MC. I den här röran har Sean Paul minst sagt svårt att leva upp till hypen och även om han har skrivit ett par nya verser är det mest "Dutty ey" som kvarstår i minnet efter dryga tre minuter.

Betydligt bättre samsas han med mr Jigga, Beyonces påstådda ex. Här är det dock frågan om Jay Z featuring Sean Paul. Jänkaren hårdkör och gör det bättre och råare än på länge. Det jamaicanska stjärnskottet nöjer sig med att hojta vid väl valda tillfällen samt att bidraga med refrängen. Återigen gissar jag ty etiketten är vitare än Antarktis men troligen är titeln "Wild Time". Om man inte visste bättre kunde man lätt tro att nån gammal drum'n'bass-räv som Shy FX eller så varit betrodd med produktionen för det rör sig om alla de rätta attributen fast lite långsammare. Dessutom så är det hela nyskapande på så vis att slutet av låten tillåts att totalt flippa ut och övergå i vansinnes-distortion al la Roni Size och skojiga efekter från gud vet var.

Som sagt är Sean Paul för tillfället på allt och allas tapeter men här kunde han ha besparat sig en arbetsdag. Herr och fru bling-independent-playa-strong-woman hade nog med säkerhet klarat ut det här alldeles på egen hand.

/ Captain Morgan