RECENSION  

DEAD+HURT
JUGG/BEHE EP
CDR - Fukk God Let's Create, 2003

Skivors format är inte alls oviktigt. Tänk bara så mycket trevligare alla fina sjutumssinglar, tretums-cd-skivor, flexidiscar, tiotummare, färgade vinylskivor och kassettband som finns därute blivit just på grund av formatet. Visst kan det göra musiken bättre, och det har både Dead+Hurt och Fukk God Lets Create fattat sedan länge. Via smakfullt handmålade CD-omslag, en MD-skiva i en plastficka och en mängd utmärkt förpackade mp3- och pdf-releaser på labelns webbplats har man nu hittat fram till en kredirtkorts-cdr. Snyggt format, snyggt omslag. Jag begär egentligen inte så mycket mer.

Rutinerade Fat Bankroll-läsare kan känna till att Dead+Hurt är en kombination av Dead Letters Spell Out Dead Words och The Hurt I Feel Is My Hurt. Det kanske också är känt att Dead Letters-mannen till vardags kallar sig Thomas Ekelund och ligger bakom Fukk God-labeln. Han är just nu, tillsammans med Raphael Irisarri och Jeff Surak, även aktuell även med Normal Music, ett projekt vars emotsedda debutalbum snart släpps på amerikanska labeln Zeromoon. The Hurt I Feel is My Hurt är mer känd som Jonas Lindgren, en finurlig ung man som gör musik under en mängd namn och vars projekt Critikal, som drivs tillsammans med Jeff Surak (ja, han är med här också) och Andrey Kiritchenko, förväntas släppa en otroligt trevlig skiva senare i år.

Jugg/Behe-ep:n är riktigt kort, ungefär fem minuter. En naturlig följd av kreditkortsformatet, förmodar jag. Men förutom att skivan är kort är den också väldigt bra. Man får känslan av att Dead+Hurt har värmt upp maskinparken en aning om man jämför med tidigare releaser, som känts både långsammare och kallare än detta. Innan man hinner reagera har cd-spelaren slagit över från låt ett, passerat två och tre och börjat närma sig slutet på skivan. Det sammanlagda intrycket kan nog närmast liknas vid något slags trä-glitch, eftersom man får intrycket av att det är ett trassligt 1800-talsmaskineri i Märklin-storlek som spelar. Ett helt nytt koncept.

Notera även att man får en stilig dead+hurt-knapp (sättes tydligen med fördel längst ner på skjortan/jackan numera) i paketet. Bonuspoäng.

/ Petter