RECENSION  

DIVERSE ARTISTER
NATTSKIFT
CD - Flora & Fauna, 2003

Det verkar gå trend i att ge ut svenska elektroniksamlingar för tillfället. Eller det kanske alltid har getts ut svenska elektroniksamlingar, när jag tänker på saken? I alla fall, här har vi en dubljudande och lättlyssnad sak från Moder Jords Massivas skivbolag. Samlingar av det här slaget brukar bli lite spretiga rent stilmässigt, men här låter det förvånansvärt homogent.

Förutom Bauri, Emmon och möjligen Existensminimum är artisterna på Nattskift okända för mig och överlag tycker jag att de sköter sig ganska bra även om det emellanåt låter lite väl mycket data. Några av låtarna lider även av att det efter en lovande inledning inte riktigt tar sig och då tappar man lyssnarintresset.

Riktigt bra dock är Project Hertz "Heartz", med Skogsmullemysigt dåligt-inställd-radio-fräs och en minst lika trevlig melodi, den smått fantastiska trumpet(?)-samplingen i slutet av Beems "A Saab and a Gun" (bra titel för övrigt) och, när man är på rätt humör, Christoffermusiks "Hostlovepilouge" - en avslutande, 15 minuter lång tryckare, med mera och ännu mysigare bakgrundsfräs.

/ Martin