RECENSION  

NAW
THE RESOUND OF A FOGGY AUTUMN DAWN
CD - Noise Factory Records, 2002

En sak jag gärna skulle vilja se är ett certifikat på alla microhouse-plattor med någon form av signerat bevis på att artisten i fråga verkligen gillar Carl Craig och Underground Resistance och inte bara suttit hemma och lyssnat på sina SND-skivor för länge. Det hade gjort mig lugnare.

Kanadensaren naw verkar dock inte befinna sig i farozonen, trots att han uppenbarligen buntas ihop med de typiska clicks & cuts-snubbarna. Kanada ligger ju ändå relativt nära Detroit. Det här handlar också om rejält minimalistisk techno som är rakt på sak och trevligt nog relativt befriad från laptop-påhitt som digitalt knaster och hoppande CD-skive-ljud. Det känns faktiskt som om det inte skulle vara helt omöjligt att naw snickrat ihop skivan med hjälp av gamla hederliga analoga maskiner och inte alls med en dator, vilket bilder i pressreleasen däremot talar emot.

Mitt referenssystem var gäller techno är en aning begränsat, men när jag lyssnar på plattan går tankarna både åt Basic Channel och landsmannen Plastikmans håll, och det allra bästa är att jag blir sugen på att plocka fram "Sheet One" igen, för övrigt en skiva jag köpte väldigt billigt på Laholms radioaffär. Lätt ett av mina märkligaste skivköp.

/ Per