RECENSION  

COW'P VS KEMA KEUR
SPLIT
12" - Adaadat, 2002

Den här split-tolvan från det krumma Londonbolaget Adaadat får vi nog sortera in under begreppet TV-spelsmusik, alltså den skola av elektronik-pulare som är lika mycket inspirerade av C64-musikern Rob Hubbard som gamla Warp-släpp. På det hela taget en grej som oftast är bättre i teorin än i praktiken och det här släppet ändrar väl inte direkt på det faktumet.

På a-sidan går Cow'P bananas med sin GameBoy. Jepp, ännu en NanoLoop-musiker. För att vara en sådan sköter han sig bra, begränsningarna till trots. Ganska så hetsig musik, och han faller inte lika djupt i retro-fällan som folk i den här svängen brukar göra. B-sidans Kema Keur verkar ha en lite större arsenal än en GameBoy att tillgå, men det låter fortfarande ganska mycket TV-spel, dvs enkla blipp-melodier och brummande basar med plottriga beats under.

För den som är svag för den här typen av småpunkig elektronik kan det vara värt att kolla upp Adaadat i största allmänhet (www.adaadat.com). Själv har jag lite svårt att veta vad jag ska ha det här till när novelty-värdet gått över, men som vanligt kan jag avsluta med att hylla omslaget: Själva tolvan kommer i enkel en vit sleeve, men man får också med att ark gnuggbilder som det är tänkt att man själv ska sätta på plats, en massa sköna små stridsvagnar designade av den trevlige Fizzyeye.

/ Per