RECENSION  

PULSEPROGRAMMING
TULSA FOR ONE SECOND
CD - Aesthetics, 2002

Man kan naturligtvis tycka precis vad man vill om pretentiösa kollektiv som Pulseprogramming, men de satsar i alla fall allt tillgängligt krut på det de gör, och konstruerar paket med påkostade vykort och pappflärpar överallt. Dessutom funkar faktiskt den videosnutt som ligger på skivan utan problem, utan att man som PC-användare behöver gissa program och Mac-filtyper. Något som konstigt nog är väldigt ovanligt.

Men så är Pulseprogramming också ett sånt där kollektiv av självutnämnda specialister inom olika områden (grafiker, poeter, musiker osv, ni vet hur det brukar vara). Tråkigt nog, med tanke på att det här i första hand är en skiva, så verkar det som om de grafiska konstnärerna i kollektivet är lite mer skärpta än musikerna. "Tulsa For One Second" har nämligen ett ganska stiligt skivomslag som man han vika ihop så att det blir ett litet grått hus.

Musiken är inte lika intressant. "Here Give It Here I'll Show You" låter som en korsning av något från Lassigue Bendthaus gamla utmärkta platta "Render" och den senaste, heldöda singelballaden från Covenant. Naturligtvis är det en obehaglig korsning. "Off to do Showery Snapshots" är Boards of Canada-beats med tråkig sång och "Within the Orderly Life" är fanimig nästan en Vangelis-låt. Det finns lite stiliga ljudvändningar här och där, men i det stora hela är detta en skiva för dem som tycker att det är trevligt att någon uppdaterar den melankoliska syntpopen med lite nymodigheter som knaster och mikroskoptrummor. Jag är inte intresserad.

/ Petter